Heeft u een vraag?

BHV cursus

Bedrijfshulpverlening heeft te maken met het omgaan met een noodsituatie binnen een bedrijf. Dit kan een ongeval of een brand zijn, waarbij de veiligheid of de gezondheid van de werknemers in gevaar wordt gebracht. Het adequaat kunnen handelen bij een dergelijke gebeurtenis vereist de nodige kunde en vaardigheden. Bij vele bedrijven is vaak één persoon verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening, maar het is belangrijk dat iedereen weet hoe hij of zij moet reageren bij het optreden van een noodsituatie. Iedere werknemer heeft baat bij efficiënte bedrijfshulpverlening. De kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn wil ik graag met je delen tijdens mijn BHV trainingen. Dankzij mijn jarenlange ervaring als brandweerman en eerste hulpverlener, ben ik in staat om deze kennis en vaardigheden goed over te brengen.

Hoe zien BHV trainingen eruit?

De trainingen vinden allemaal plaats op locatie. Omdat elk bedrijf anders is, vind ik het belangrijk om op de werkvloer zelf de theorie in de praktijk te brengen. Pas dan kan ik anderen aanleren om heel realistische noodsituaties aan te pakken, met de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Elke ruimte heeft namelijk eigen mogelijkheden (is er een brandblusapparaat aanwezig in de ruimte?), maar ook eigen gevaren (loopt er een gasleiding door het lokaal?). Ik pas mij ook steeds aan het bedrijf in kwestie aan. Is er een verzamelruimte? Waar hangt een AED-toestel? Op deze manier sluiten de theorie en de praktijk steeds goed op elkaar aan.

Een standaard BHV opleiding duurt 2 dagen. De eerste dag leg ik de focus vooral op de verschillende aspecten van EHBO. De tweede dag geef ik les in hoe te reageren in een noodsituatie waar brand uitbreekt. Ik laat zien hoe je een gebouw moet ontruimen en leer je om goed te communiceren. Het is perfect mogelijk om deze tweedaagse opleiding naar 1 dag te brengen door middel van e-learning. Het is overigens van belang om regelmatig te herhalen wat je hebt geleerd. Ik organiseer daarom ook herhalingsdagen. Een BHV herhalingscursus bestaat standaard uit 2 dagdelen: één dagdeel voor EHBO en één dagdeel voor de brand, ontruiming en communicatie.

Heb je nog een vraag of een opmerking?

Wil je graag meer informatie met betrekking tot de BHV? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. Ik ben ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zondag op het nummer 06-51431330. Overdag geef ik cursussen, daarom ben ik op deze momenten slecht te bereiken. Laat gerust een boodschap achter, ik bel je zo snel mogelijk terug!