Heeft u een vraag?

EHBO cursus

Ik organiseer en begeleid de standaard EHBO cursus van het Oranje Kruis. Het Oranje Kruis is een Nederlandse onafhankelijke organisatie die opleidingen op het gebied van eerste hulp, de instructeurs en de organisaties certificeert. De EHBO cursus van het Oranje Kruis duurt gemiddeld 24 uur. Aan het einde van de opleiding leg je een examen af bij een externe examinator. Deze EHBO cursus leer je hoe je moet omgaan met tal van verwondingen en noodgevallen: van een snee in de vinger tot een omgeslagen voet van iemand die uit een vrachtwagen is gestapt of een collega die vlak naast je flauwvalt. Er komen allerlei verschillende situaties voorbij, waarbij je de nodige vaardigheden aanleert om goed en snel te reageren. Naast deze gecertificeerde opleiding, bied ik ook de opleidingen van de NRR aan: de Nederlandse Reanimatie Raad. Tijdens deze korte EHBO cursus in Alkmaar van vier uur, leer ik je de belangrijkste levensreddende handelingen aan.

EHBO cursus op maat voor jouw bedrijf

Naast de standaardopleidingen die ik aanbied, bied ik ook de mogelijkheid om een EHBO cursus op maat te volgen. Alle cursussen vinden plaats op locatie, waarbij ik stilsta bij de mogelijke noodsituaties die zich voor kunnen doen op de dagelijkse werkvloer. Ik leer je aan om snel te reageren, hoe je situaties moet inschatten, welke handelingen je moet uitvoeren en waar je het nodige EHBO-materiaal kan vinden.

Meer leren vanuit de praktijk

Tijdens deze EHBO-opleidingen zet ik theorie om in praktijk aan de hand van rollenspellen met een oefenslachtoffer. Dit zijn mensen die een speciale opleiding hebben gevolgd in het grimeren en uitbeelden van verwondingen en ziektebeelden. Het is de bedoeling dat de situatie zo realistisch mogelijk voorgesteld wordt, waardoor je als cursist een correct beeld krijgt van de symptomen. Ik leer je aan om op een goede manier met verschillende slachtoffers om te gaan. 

Wil je graag meer informatie?

Zit je nog met vragen met betrekking tot de EHBO-cursus die ik organiseer? Van maandag tot en met zondag kun je me telefonisch bereiken op het nummer 06-51431330. Overdag geef ik cursussen, waardoor ik slecht te bereiken ben op deze momenten. Je kunt je vraag ook stellen door het online contactformulier in te vullen.