Heeft u een vraag?

Reanimatie en AED cursus

Reanimatie en AED is van belang bij een persoon waarbij de ademhaling stopt en als gevolg dus ook de circulatie(het hart). Tijdens deze korte Reanimatie en AED cursus leer je hoe je als hulpverlener eerst de toestand kunt inschatten om daarna verschillende handelingen uit te kunnen voeren om de persoon te kunnen reanimeren. Zo leer ik je hoe je een stabiele zijligging kunt creëren en de luchtwegen kunt vrijmaken en om verstikking of verslikking te verhelpen. Dankzij de vaardigheden die je als cursist tijdens deze Reanimatie en AED cursus leert, kun je collega’s helpen die in nood verkeren en zelfs hun overlevingskans aanzienlijk vergroten. Per jaar wordt maar liefst 28% van alle 17.000 mensen die een hartaanval buiten het ziekenhuis krijgen, door middel van een AED gered.

AED training

Uit onderzoek blijkt dat elke dag gemiddeld 30 mensen een hartaanval krijgen in een omgeving die ver van het ziekenhuis of medisch geschoold personeel gelegen is. Indien die persoon niet onmiddellijk met de juiste zorg behandeld wordt, overleeft diegene het vaak niet. Het is dus van belang dat iedereen op de werkvloer snel kan reageren en vooral juist kan handelen wanneer een collega onwel wordt of een hartaanval krijgt.

Tijdens de AED training leer je een AED toestel te gebruiken. AED staat voor automatische externe defibrillator. Een AED toestel wordt ook wel een hartstarter genoemd. Het is een draagbaar toestel dat gebruikt kan worden bij de reanimatie van iemand met een hartstilstand. Iedereen, ook mensen zonder medische achtergrond, kan een AED toestel gebruiken in afwachting van de komst van de ambulance.

Hoe ziet een Reanimatie en AED cursus eruit?

De training duurt zo’n drie uur. Tijdens deze kortdurende cursus leer je hoe je iemand in een noodsituatie kan helpen. De Reanimatie en AED cursus vindt steeds plaats op locatie, op de werkvloer zelf dus, om de situatie zo realistisch mogelijk te kunnen schetsen. Ik bied trainingen op maat aan en bespreek op voorhand welke specifieke aanpassingen er binnen de training gehanteerd kunnen worden, opnieuw om de noodsituaties zo realistisch mogelijk te laten lijken. Zoals bij alle opleidingen van Wil Mundt, werk ik vanuit de praktijk. Je krijgt uiteraard genoeg mee van de theorie zodat je ziet welke stappen er gemaakt moeten worden bij Reanimatie en het gebruik van de AED , maar je gaat dit ook omzetten in de praktijk. Daarnaast worden de Reanimatie en AED cursus vaak vergoed door zorgverzekeraars.

Heb je nog een vraag of een opmerking?

Wil je graag meer informatie over de Reanimatie en AED cursus? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. Ik ben ook telefonisch te bereiken van maandag tot en met zondag op het nummer 06-51431330. Overdag geef ik cursussen, vanwaar ik op deze momenten slecht te bereiken ben. Laat gerust een boodschap achter, ik bel je snel terug!