Heeft u een vraag?

Trauma hulp bij bloedingen | Verdiepingscursus BHV

De THBB (Traumahulp Bij Bloedingen) opleiding is een verdiepingscursus voor wie reeds de basisopleiding voor Bedrijfshulpverlening heeft gevolgd. De cursus Traumahulp Bij Bloedingen heb ik speciaal ontwikkeld om werknemers met dit specifieke trauma om te leren gaan. Het is absoluut van belang dat deze verdiepingscursus aangeboden wordt. Een ongeval is namelijk snel gebeurd. Zeker bij een bedrijf waar verschillende werknemers dagelijks met materialen en gereedschappen aan de slag gaan. Daarom wordt de opleiding Traumahulp Bij Bloedingen ook op locatie georganiseerd, zodat noodsituaties zo realistisch mogelijk ingeschat kunnen worden.

Wat houdt de opleiding THBB in?

De THBB cursus duurt een volledige dag. Er wordt eerst stilgestaan bij wat men ‘langdurige reanimatie’ noemt. Weinig mensen weten dat een gemiddelde reanimatie tussen de 12 en de 17 minuten duurt, voordat de ambulance ter plaatse is en men de reanimatie van jou kan overnemen. Bij de meeste opleidingen leert men wel hoe men moet reanimeren, maar tijdens het praktijkgedeelte wordt er hoogstens twee minuten getraind. Omdat ik het belangrijk vind om zo waarheidsgetrouw mogelijk te werken, reik ik enkel oefeningen aan met een realistisch tijdbestek. Tijdens de training leer je hoe je een AED toestel gebruikt.

Tijdens het tweede deel van de opleiding ga ik dieper op de traumahulp zelf in. Je leert als cursist om bloedingen te herkennen: is het een lichte of zwaardere verwonding, een aderlijke of een slagaderlijke bloeding? Moet je een tourniquet gebruiken of een woundpacking gaan toepassen omdat de bloeding op een plaats ligt waar een tourniquet niet aangebracht kan worden? Hoe gebruik je een tourniquet en een woundpacking? Waar kan je deze vinden op de locatie waar je werkt? Tijdens deze sessie is het praktijkgedeelte heel belangrijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oefenslachtoffers. Acteurs die gespecialiseerd zijn in het grimeren en acteren naar bepaalde verwondingen en ziektebeelden toe, spelen een situatie na waarbij je leert om op de juiste manier te handelen.

Korte impressie van de cursus

Benieuwd hoe een opleiding Traumahulp bij bloedingen verloopt? Dit fragment geeft je alvast een idee.

Trauma hulp bij bloedingen from wilmundt on Vimeo.

Vragen of bedenkingen?

Wil je graag meer informatie over de training Traumahulp Bij Bloedingen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. Ik ben ook telefonisch te bereiken van maandag tot en met zondag op het nummer 06-51431330. Overdag geef ik cursussen, vanwaar ik op deze momenten slecht te bereiken ben. Laat gerust een boodschap achter, ik bel je snel terug!